23. huhtikuuta 2013

Koulupäivä Sveitsissä


Päätin kirjoittaa tänne nyt koulupäivästäni. Se kuitenkin eroaa aikalailla suomalaisesta koulusta. Ensimmäinen ehkä suurin ero on, että käymme lähes kaikilla tunneilla saman luokan kanssa. Vaihto-oppilaille se voi olla kivempi olla yhden ja saman luokan kanssa. Näin tutustuu paremmin luokkalaisiinsa. Meillä on myös sama lukujärjestys koko vuoden, emmekä valitse aineita, muuta kuin yhden valinnaisen aineen, joka minulla on Art Visuelles 2kertaa viikossa. Eli siis Sveitsissä lukio muistuttaa paljon suomalaista yläastetta.

Päivällä on ruokavälkkä. Riippuen sen pituudesta, palaan normaalisti kotiin syömään. Jos on vain tunti aikaa, käyn ostamassa jotain syötävää ja syön kavereiden kanssa. Mutta tässä vielä tämän koulupäivän kuulumisia:

Aamulla menin kouluun bussilla. Matka ei sinänsä ole hirveän pitkä, että välillä myös kävelen kouluun. Ekalla tunnilla on biologian koe. En ollut kerennyt lukemaan yhtään kokeeseen lukuunottamatta 10min aamupalaa syödessä... Eli kirjoitin pariin kysymykseen vastaukset, joihinkin kysymyksiin arvasin jotain. Tämän jälkeen maantietoa ja tunti saksaa. En opiskele täällä saksaa, mutta käyn kumminkin tunneilla, joten tein englannin läksyt tunnin aikana. Vielä pari tuntia matikkaa, josta ymmärsinkin taas vaihteeksi jotain opettajan selitettyä minulle noin vartin ajan laskuja yms.
Seuraavaksi oli ruokkis, joten palasin kotiin syömään. Vielä iltapäivällä oli pari tuntia kuvaamataitoa, jossa mentiin johonkin läheiseen puutarhaan piirtelemään luokan kanssa. Koulu loppui jo puoli4, joka on aikaisin täällä Sveitsissä. Normaalisti koulu loppuu minulla täällä puol5 aikoihin... Se ei kuitenkaan tunnu niin pitkältä pitkän ruokavälkän ansiosta.

Illalla oli vielä lenttistreenit, joten en kavereita tänään kerennyt näkemään. Tämmöistä tällä kertaa, toivottavasti joku tykkäsi tästä 'koulupäivä Sveitsissä vaihtarin silmin'-kirjoituksesta ! :)
Tässä vielä kuva mun koulusta!

6 kommenttia:

 1. tää oli just kiva postaus!!

  VastaaPoista
 2. Munki mielest oli just kiva kuulla vähä et millast siellä koulus :) ja näköjää oot jo ihan sika hyvä ku jossai matikanki tunnilla vaa osaat ihan innoissas :DD

  VastaaPoista
 3. Hei :) kattelin just sun blogia, ja vaikket pidäkään enää tätä niin aattelin tulla vähän kyselemään, että minkälaista oli olla vaihtari sveitsissä? Koska sain just ite kuulla että pääsen sveitsiin vaihtoon, ja oon tosi onnellinen! Mutta ois huippua kuulla enemmänkin sun vaihdosta,njos vaan ois mahollista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Sanna, ihan vaan mielenkiinnosta kyselisin, että minkä järjestön kautta oot menossa vaihtoon? :) nimittäin täällä toinen sveitsiin vaihtoon lähtijä! : D

   Poista