5. helmikuuta 2013

Tiivistelmä kuluneesta vuodesta

Taas pitkästä aikaa kirjottelen tänne. Viimeviikonloppuna ei oikee mitää ihmeellistä tapahtunu, olin vaa lähinnä kavereiden kanssa ja juttelin kavereiden kanssa skypessä pitkästä aikaa. Eilen meijän luokalle tuli uus vaihtari Australiasta. Vaikuttaa ihan mukavalta vaikka sen ranskantaito ei olekkaa kovin korkeella. Mutta siinä sitte samalla myös huomas ite, et on sitä ranskankielen kehitystä tässä vuoden aikan tapahtunu aika paljon. Nyt pystyn jo puhumaan sujuvasti kaikki helpot asiat. Vaikeammissa asioissa pitää välillä vähän pidempään miettiä, mutta pystyn kaikki haluamani asiat sanomaan. Ensiviikko mulla on karnevaaliloma, joten luvassa on pukeutumista. 

Outoo ajatella että on jo helmikuu. Pien tulee puol vuotta täällä Sveitsissä täyteen, eli yli puolessa välissä mennään jo. Paljon on kerennyt tapahtua ensimmäisen puolikkaan aikana ja siitä meinasin teille kirjottaa pienen tiivistelmän. Pyydän jo etukäteen anteeks vähän sekavaa tiivistelmää, saattaa osittain johtua siitä että puhuin samalla ranskaks kaverin kanssa skypessä..  


Elokuu
Elokuun 18.päivä aikasin herätys, jonka jälkeen suuntasin lentokentälle matkalauukkujen kanssa, ja Helsinki-Vantaan kautta Sveitsiä kohti. Siellä toisella puolella Eurooppaa parit kyyneleet vuodatin, kun tajusin, että siellä tulen seuraavan vuoteni viettämään. Ekat pari viikkoa vietin lähinnä kotona, vaikka kotiarkea piristivät parit juhlat ja perhetapahtumat. Kavereita en silloin vielä ollut paljoa saanut.

Syyskuu
Syyskuun alussa alkoi koulu ja aloin saamaan kavereita. Tylsät kotiarkipäivät muutuivat koulupäiviksi, vaikka vielä ei ollutkaan harrastuksia täyttämään arki-iltoja. Kuukausi meni nopeasti kuitenkin koulun parissa.

Lokakuu
Lokakuu on ollut tähän mennessä täysin kuukausi täällä Sveitsissä. Koko lokakuun aikana oli yhteensä 2päivää koulussa. Ensimmäisen viikon olin YFU:n leirillä, jossa tapasin muita vaihto-oppilaita, meno oli mahtavaa ja ikävä näitä kyseisiä ihmisiä. Toisella viikolla lähdin Tsekkiin Prahaan koulun bändin kanssa. Matkalla sain uusia hyviä kavereita bändistä. Kolmannella viikolla alkoi virallinen syysloma, joka kesti 2viikkoa. Sen kanden viikon aikana kävin Europa-parkissa, kaverin synttärijuhlissa Baselissa ja olin viikon Englannissa Liverpoolissa.


Marraskuu
Lomatkin loppuivat aikoinaan ja oli aika palata koulun penkille. Heti alkuun vietin halloweenia kavereiden kanssa. Marraskuussa olin paljon Lian ja Pamen kanssa, ja meistä kolmesta tuli todella hyvät ystävät. Aloitin myös pelaamaan lentopalloa ja partiokokoukset alkoivat.


Joulukuu
Saint-Nicholas, luokan juhlat, The Hobbit, Partion joulujuhlat, 4kk Sveitsissä, kaverien synttärijuhlia, koulun joulukonsertti, joulu ja lahjat, PARIISI, uusivuosi ja uudenvuoden partioleiri. Tämän kaiken koin joulukuussa ja mitään en vaihtaisi pois. Tuntuu kuin joulukuusta olisi vain pari viikkoa..Tammikuu
Ensimmäisen kouluviikon vietin Meiringenissä jossa oli YFU:n ski-Camp. Pitkästä aikaa tapasin vanhoja tuttuja kasvoja, ja viikon vietin lumilautailun merkeissä. Tammikuun aikana Pame ja Lia myös lähtivät pois, Pame kotimaahansa ja Lia takaisin Baseliin. 
2 kommenttia:

  1. Vähä oikeesti kiva tällänen tiivistelmä ! pystyy nopeest käymää läpi sun koko vuoden :) iha hirveesti sul ollu oikeest siel kaikkee tekemist ja kokemist:)) Nauti nyt viel ku oot siel! ;))

    VastaaPoista
  2. Jyhyyy vähänkö kiva postaus!! Tosi hauskaa sul on siel näköjää ollu :) ja noi kuvat on upeita!

    VastaaPoista